loader image
Skip links

Tratamentul alergiilor: etapa de desensibilizare bioelectromagnetică

V-ați întrebat vreodată ce scop are etapa de desensibilizare bioelectromagnetică?

Terapia integrativă de tip bioelectromagnetic include și un tratament specific al reacțiilor anormal de puternice la anumiți alergeni. Acesta poartă numele de desensibilizare bioelectromagnetică.

Cum funcționează desensibilizarea bioelectromagnetică?

Având în vedere faptul că organismul întotdeauna este tratat prin diferite programe, nu se poate diferenția clar între tratarea cauzelor, respectiv a efectelor. Totuși, una dintre măsurile terapeutice de mare importanță, terapia de desensibilizare bioelectromagnetică, constă în confruntarea cu proprietățile electromagnetice ale alergenilor, care pot fi modificate din punct de vedere fizic.

În plus față de caracteristicile vibraționale pe care le aveau inițial respectivele unde electromagnetice, acțiunea lor asupra organismului prezintă în timpul tratamentului anumite diferențe de fază, ceea ce duce la o distorsionare a imaginii electromagnetice specifice fiecărui alergen și, implicit, la modificarea acesteia în raport cu imaginea electromagnetică memorată de către celulele sistemului imunitar.

Care sunt bazele științifice ale procesului de desensibilizare bioelectromagnetică?

Principiul care stă la bază este faptul că, atunci când se întâlnesc mai multe semnale electromagnetice diferite, acestea se influențează reciproc și apar interferențele. În cazul în care, în plus față de aceasta, respectivele semnale electromagnetice se aseamănă, la contactul lor apar fenomene de rezonanță cu efect de amplificare sau de atenuare. În cazul de față se suprapun două semnale foarte asemănătoare, și anume semnalul care fusese memorat pentru alergen și semnalul folosit în terapie.

Diferența de fază a semnalului terapeutic determină o modificare semnificativă a celui electromagnetic al alergenului, așa cum fusese acesta memorat de către celulele sistemului imunitar și în baza căruia era recunoscut alergenul.

Mai mult decât atât, faptul că semnalul utilizat în terapie prezintă o diferență de fază favorizează integrarea diferitelor țesuturi din organism în fenomenele de rezonanță.

În cursul tratamentului, semnalul memorat pentru respectivul alergen se întâlnește cu semnalul terapeutic. Acesta din urmă, deși asemănător, prezintă o diferență de fază.

Din acest motiv, nu se poate ști cu certitudine de la bun început dacă franjele de interferență astfel rezultante vor fi constructive (atunci când semnalele se potențează reciproc) sau distructive (semnalele se atenuează reciproc). De asemenea, efectele benefice superioare asupra organismului le pot avea, de la caz la caz, atât interferențele constructive, cât și cele distructive.

Concret, ce efecte are o ședință de tratament de desensibilizare bioelectromagnetică?

În cadrul fiecărei ședințe de tratament pot fi astfel abordați terapeutic 15 alergeni. Dacă este nevoie de mai multe ședințe pentru a realiza o desensibilizare electromagnetică pentru toți alergenii, acestea se pot desfășura în zile consecutive.

Orice testări în scopul evaluării rezultatelor tratamentului pot fi efectuate numai începând cu ziua imediat următoare ultimei ședințe de terapie. În caz contrar, ameliorările de moment pot eventual escamota situația reală.

Experiența ne arată că rezultatele cele mai bune se obțin atunci când, înainte de începerea terapiei de desensibilizare bioelectromagnetică, se respectă etapa preliminară de eliminare a expunerii la alergeni despre care vă puteți informa aici.

Solicită și tu o programare pentru a-ți trata alergiile.

Leave a comment