loader image
Skip links

Terapii pentru ameliorarea simptomelor la pacienții astmatici

Astmul bronșic

Reprezintă una din cele mai frecvente afecțiuni inflamatorii ce afectează plămânii. Este caracterizat de simptome variabile și recurente, determinate de diminuarea fluxului respirator, ca urmare a unui bronhospasm, indus de anumiți alergeni.

Astmul este mai mult decât o afecțiune localizată la nivel pulmonar, substratul imuno-patogenetic incluzând disfuncții multiple: respirator, hepatic, digestiv sau/și endocrin. Deși face parte din categoria de afecțiuni determinate de disfuncții imune, care generează o inflamație cronică sistemică, în cazul astmului bronșic, reacția imună este direcționată în special față de epiteliul bronșic.

Trigerul simptomatic este reprezentat de anumiți alergeni la care organismul devine cu timpul sensibilizat (praf, polen sau chiar alimente). Se declanșează astfel o reacție imună mediată în special de imunoglobuline de tip IgE, ce determina stimularea unor celule imune de la nivel respirator, dar și sistemic (mastocite, bazofile, eozinofile) ce au că rezultat eliberarea unor cantități crescute de mediatori imuni (histamina, leukotrine, interleukine, proteaze). Toți acești mediatori și factorii de liza tisulara vor avea un impact major asupra țesutului epitelial și mucos de la nivel respirator, determinând inflamație cronică și remodelare tisulara. Insuficientă respiratorie apare așadar în momentul în care bronsiile se edematiază pe fondul retenției de fluide, asociată cu creșterea vâscozității mucusului la acest nivel.

 

Alergenii de Mediu

Cei mai frecvenți alergeni de mediu implicați în patologia astmului sunt: mucegaiurile, praful, resturile de la animale, dar și agenții poluanți sau diverse chimicale. Așadar, este foarte important să menținem o locuința curată și aerisită, înlocuind produsele chimice de curățire cu unele naturale și înlăturând praful folosind aspiratoare cu filtre de calitate superioară.

Din categoria alergenilor alimentari, cei mai comuni asociați sau care pot predispune la  astm sunt alimentele procesate și extra-rafinate, precum și aditivii alimentari (bisulfid de sodiu, dioxide de sulf), produsele lactate, cereale, soia și arahide.

În cadrul Transilvania Healing Centre am întâlnit extrem de multe cazuri de astmatici, deci suntem foarte familiari cu această afecțiune, iar tratamentul este unul blând. Metoda de diagnosticare- partea cea mai importantă- se face de către medicul specialist în doi pași:

– Diagnosticarea automată care durează 12 minute. În acest timp se efectuează aproximativ 50 de milioane de măsurători unice care sunt interpretate cu ajutorul computerului. În acest interval de timp, pacientul nu trebuie să se miște sau să vorbească. Avantajul constă în numărul mare de rezultate ale măsurătorii, lucru care permite tragerea unor concluzii cu privire la procesele de la nivel celular. Examinarea oferă o imagine exactă a stării de moment a corpului, iar informațiile obținute servesc drept bază pentru crearea programelor de terapie, care ulterior pot fi utilizate pentru echilibrarea energetică individuală a organismului.

– Diagnosticarea manuală efectuată de medicul specialist. Acesta analizează rezultatul de la prima testare (cea automată) pentru a avea în primă fază o imagine generală asupra ratei de funcționare a organelor/sistemelor din corp. Apoi testează individual din baza noastră de date (cea mai mare din Europa) virusuri, bacterii, microorganisme, alergeni și intoleranțe alimentare. Practic, se verifică fiecare substanță digitalizată din sistemul nostru și raportul acesteia cu organismul pacientului. Astfel, la finalul evaluării vom avea o diagnosticare completă și individualizată.

Atât prin evaluarea bioelectromagnetică manuală, cât și prin cea automată, putem afla informații despre infecții și disfuncții, pot fi depistate structurile străine, precum bacteriile, virusurile, paraziții sau noxele din mediu; pot fi obținute informații cu privire la stări deficitare, procese patologice, distribuția hormonilor, reacția sistemului nervos vegetativ, modurile de funcționare a sistemului imunitar, fluxul de energie și multe altele.

După partea cea mai importantă – diagnosticarea corectă și completă a pacientului, în funcție de rezultate, medicul creează un plan de tratament personalizat alcătuit din: 

  • o perioadă de minim 21 de zile de excludere a alimentelor la care există intoleranță;
  • o rețetă cu medicamente/suplimente alimentare unde este cazul;
  • o serie de minim 4-6 terapii, numărul fiind în funcție de starea pacientului și evoluția bolii;
  • testări intermediare pentru a evalua schimbările ce au avut loc după dietă și primele terapii, timp în care medicul face modificările necesare a următoarelor terapii;
  • testare finală după ce am respectat tot planul făcut de specialist.

 

Dacă se va respecta strict planul de tratament cu toți pașii semnalați de medic, paraziții vor deveni doar o poveste neplăcută, iar starea de sănătate se va îmbunătăți vizibil încă de la primele 3 terapii + dietă. Metoda de diagnosticare și tratament Transilvania Healing Centre este folosită cu succes de peste 30 ani în tratarea unei game variate de afecțiuni, inclusiv pentru eliminarea paraziților atât de dăunători corpului uman.

CARE SUNT AVANTAJELE?

  1. Eliminarea cauzelor problemelor, nu doar tratarea simptomelor
  2. Înțelegerea profundă a diagnosticului
  3. Scanarea completă a întregului organism în mai puțin de 2 ore
  4. Non-invaziv
  5. Potrivit pentru copii, inclusiv sugari
  6. Terapiile nu sunt dureroase

 

Vindecarea este de durată mai ales dacă vorbim de afecțiuni care ne chinuie de ani de zile. Schimbările trebuie să înceapă înainte să ajungi la medic, prin schimbarea stilului de viață.

 

7 Pași pentru îmbunătățirea Astmului:

 

  1. Plan Nutrițional anti-inflamator

 

Există unele alimente foarte benefice pentru pacienții cu astfel de patologii, care trebuie incluse în planul nutrițional:  produsele din cocoș, fructele de pădure și proteine din oasele fierte (vită, pasăre). Aceste alimente conțin o mare cantitate de L-glutamină necesară atât în prosesele de detoxifiere hepatică cât și în refacerea mucoasei intestinale.

Ceapă, usturoiul conțin și aceștia anumit compuși sulfurici cu rol în detoxifiere și proprietăți anti-infecțioase, dar foarte importante sunt și condimentele precum turmericul, ghimbirul, scorțișoară, rozmarin, salvie, busuioc, oregano, piper, care trebuiesc consumate cât de des posibil și fără a fi preparate termic.

De asemenea, trebuie să aducem un aport și de acizi grași (omega3,6) și minerale prin consumul de semințe ca cele de dovleac, chia, floarea soarelui, în și susan.

 

  1. Suplimente cu Vitamina D3 + K2

 

Vitamina D3 este crucială pentru funcționarea optimă a sistemului imun. Niveluri scăzute ale acesteia sunt asociate cu inflamație cronică, astm bronșic și alergii. Recomandarea este de a ne lua necesarul de vitamina D3 prin expunerea regulată pe perioade scurte la soare, sau dacă nu este posibil acest lucru, se păoate achiziționa de la farmacie. Totodată există și surse naturale cu conținut bogat în vitamina D3, în special somonul și produsele lactate (untul).

 

  1. Refacerea  Microbiomului

 

Flora intestinală reprezintă 70% din sistemul imun, fiind astfel un factor decisiv în declanșarea astmului bronșic. Atunci când microbiomul este alterat (disbioză) se creează mediul propice generării unor disfuncții imune care induc o stare de hipersensibilitate de acei alergeni comuni.

O altă trăsătură patologică la pacienții astmatici este faptul că aceștia prezintă disbioza și la nivelul microbiomului din plămâni, frecvent găsindu-se niveluri crescute de proteobacterii și streptococi și cantități mici de bacteroide și firmicute.

Așa cum este cazul și în alte disfuncții imune, cea mai importantă măsură de a restabilii funcționarea normală a sistemului imunitar este accea de a reface/repara microbiomul alterat. Există numeroase cauze care trebuie eliminate deoarece au un potențial de a  alterara microbiomul, precum administrarea frecventă de antibiotice, antiinflamatoare și dietă nesănătoasă, bogată în zaharuri și carbohidrați.

 

  1. Identificarea sensibilităților imune (mediu,alimente)

 

Astmul alergic fiind o afecțiune de tip alergic, va există întotdeauna cel puțin un alergen la care pacientul a devenit sensibilizat și care va induce declanșarea episoadelor simptomatice. În cadrul clinicii Transilvania Healing Centre, prin intermediul evaluării biofizice inițiale putem depista cu exactitate alergenii la care reacționează corpul dumneavoastră și să vă oferim un tratament corespunzător.

 

  1. Exerciții de respirație profundă

 

Sistemul respirator și cardiovascular produc și distribuie oxigenul la nivel mitocondrial, unde servește pentru formarea de ATP, sursă de energie a celulei și a tuturor țesuturilor. Toate abilitatiile sportive, energetice sau de funcționare a oricărui organism se bazează pe oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor.

Atunci când organismul este sub un anumit factor de stres, respirația este una superficială, toracică, care asigura o oxigenare deficitară a corpului. Mult mai eficient în procesul de oxigenare tisulară și activarea parasimpaticului, cu sinteză de hormoni de relaxare este reprezentată de respirația de tip diafragmatic sau abdominală.

 

  1. Exerciții fizice

Exercițiile fizice generează aceleași mecanisme la nivel tisular ca și exercițiile de respirație, respectiv imbunătățirea oxigenării țesuturilor și astfel revigorarea întregului organism.

 

Clinica Transilvania Healing Centre a fost înființată din dorința de a oferi un ajutor real prin detectarea cauzelor bolilor, realizarea de corelații între disfuncțiile organelor sau a sistemelor din corpul uman și aplicarea unui tratament cât mai eficient, adaptat necesităților fiecărui individ. De asemenea, avem o bază de date stufoasă unde avem digitalizați diferite tipuri de alergeni. Un tratament corect începe cu o diagnosticare corectă și completă, urmată de un plan de tratament personalizat, ceea ce metodele noastre moderne și medicina biofizică ne oferă.

 

 

Leave a comment