Intoleranta la gluten: cum să o recunoști și să o tratezi
Intoleranța la gluten.. O problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe personae.
Există o varietate de studii care au fost realizate pentru a cerceta intoleranța la gluten. Unele dintre aceste studii au identificat o legătură între intoleranța la gluten și alte afecțiuni medicale, cum ar fi boala celiacă, sindromul de oboseală cronică, fibromialgia și artrita reumatoidă.
De asemenea, există studii care au arătat că persoanele cu intoleranță la gluten au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto și lupusul, boli cardiovasculare.
1. Care sunt semnele și simptomele care indică intoleranța la gluten?
Din păcate, intoleranța la gluten poate fi dificil de diagnosticat, deoarece simptomele pot fi asemănătoare cu cele ale altor afecțiuni.
Însă din fericire, există câteva semne și simptome care pot indica intoleranța la gluten, precum:
- Probleme digestive sunt probleme care apar atunci când e vorba de intoleranță la gluten, cum ar fi: balonare, flatulență, diaree și greață.
- De asemenea, oamenii cu intoleranță la gluten pot avea și simptome precum: amețeli, dureri de cap sau senzația de amețeală.
- Un alt simptom este: dermatita herpetiformă.
- Oboseala și slăbiciune care poate fi legată de malabsorbția nutrienților din cauza inflamației intestinale.
- Intoleranța la gluten, duce la pierderea în greutate, deoarece persoanele care au această intoleranță, nu absorb sufficient nutrienți.
- Greață și vărsături;
- Dereglări hormonale;
- Stări de anxietate și lipsă a puterii de concentrare.
2. Diagnosticare intoleranță gluten – Transilvania Healing Centre
Diagnosticarea intoleranței la gluten se face de către un medic specialist de la Transilvania Healing Centre prin intermediul unei evaluări bioelectromagnetice.
Echipamentele noastre științifice de ultimă generație, detectează problemele de orice natură raportate la gluten, indiferent dacă vorbim despre sensibilitate, intoleranță sau boala celiacă.
3. Tratament pentru intoleranța la gluten
Intoleranța la gluten poate fi ameliorată.
Intoleranța la gluten poate fi diminuată prin respectarea unei diete adecvate, lipsită de gluten, dar care să asigure aportul de nutrienți alimentari necesari organismului.
Pentru a menține o dietă fără gluten, este important să se citească cu atenție etichetele alimentelor și să se evite alimentele procesate care pot conține gluten, cum ar fi produsele de patiserie, produsele de panificație, cerealele de mic dejun, sosurile și multe alte alimente.
Este important ca pacienții să urmeze o dietă fără gluten pe termen lung (cel puțin 6 luni) pentru a evita simptomele de intoleranță la gluten și pentru a preveni eventualele complicații pe termen lung.
Foarte important, pentru refacerea florei intestinale, este vital să fie eliminate produsele procesate și zahărul în exces.
De asemenea, pentru o acțiune complexă și eficientă asupra sistemului degestiv, suplimentele alimentare Timao Biom + Timao Worms sunt perfecte.
4. Complicațiile intoleranței la gluten
Dacă nu este urmată o dietă adecvantă care să nu conțină gluten, persoanele care suferă de intoleranță la gluten pot suferi de complicații precum:
- malnutriție;
- ulcer;
- cancer gastro-intestinal;
- anemie;
- pierdere in greutate;
- dureri abdominale.
5. Intoleranța la gluten – alimentele care trebuie evitate
Este foarte important ca persoanele care suferă de intoleranță la gluten să evite alimentele care conțin gluten, prin urmare, următoarele alimente trebuie eliminate din alimentație:
- pâine;
- biscuiți;
- prăjituri;
- placintă;
- paste;
- pizza;
- cereale;
- alimente din grâu, secară, ovăz;
- alimente procesate care conțin grâu, gluten;
- supe;
- brânză procesată;
- mezeluri;
- pateuri de carne;
- carne sau pește preparat prin făină;
- snacksuri;
- chipsuri;
- muștar;
- maioneză;
- bere/whisky (sunt preparate din cereale);
- înghețată;
- iaurt cu fructe;
- suc de roșii;
- unt de arahide;
- multe sortimente de bomboane.
6. Intoleranța la gluten – alimentele care pot fi consummate
Următoarele produse sunt fără gluten, prin urmare pot fi incluse în dietă:
- orez;
- paste fără gluten;
- făină de porumb;
- făină de soia;
- cereale din porumb;
- fructe;
- legume;
- porumb;
- nuci;
- alune;
- cartofi;
- carne proaspătă de casă;
- pește;
- carne de pui de casă;
- ouă de casă;
- produse lactate de casă.
Așadar, glutenul este o proteină importantă pentru producerea alimentelor, dar poate fi dăunătoare pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Este important să înțelegem rolul glutenului în alimentație și să fim conștienți de nevoile nutriționale individuale pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată. Vezi video-ul pe canalul nostru de YouTube