loader image
Skip links

VIROZELE GRIPALE

Transilvania Healing Centre este o clinică de medicină biofizică ce are ca obiectiv principal să identifice cauzele bolilor, apoi să realizeze corelații între disfuncțiile organelor, sistemele din corpul uman și ulterior să creeze un plan de tratament cât mai eficient, personalizat. Răceala sau gripa este cea mai frecventă afecțiune întâlnită în special în anotimpul rece, dar prin intermediul aparaturii de ultimă generație pe care o deținem, detectăm virusul cu exactitate și îl eliminăm fără probleme, prin câteva ședințe de terapie.

 

Metoda de diagnosticare se face de către medicul specialist în doi pași:

– Diagnosticarea automată care durează 12 minute. În acest timp se efectuează milioane de măsurători unice care sunt interpretate cu ajutorul computerului. Avantajul constă în numărul mare de rezultate ale măsurătorii, lucru care permite tragerea unor concluzii cu privire la procesele de la nivel celular. Examinarea oferă o imagine exactă a stării de moment a corpului, iar informațiile obținute servesc drept bază pentru crearea programelor de terapie, care ulterior pot fi utilizate și pentru echilibrarea energetică individuală a organismului.

 

– Diagnosticarea manuală efectuată de medicul specialist. Acesta analizează rezultatul de la prima testare (cea automată) pentru a avea în primă fază o imagine generală asupra ratei de funcționare a organelor/sistemelor din corp. Apoi testează individual din baza noastră de date (cea mai mare din Europa) virusuri, bacterii, microorganisme și intoleranțe alimentare. Practic verifică fiecare substanță digitalizată din sistemul nostru, dacă se găsește în organismul pacientului și cât de grav este afectat. Astfel, la finalul evaluării vom avea o diagnosticare completă și individualizată.

 

Atât prin evaluarea bioelectromagnetică manuală, cât și prin cea automată, aflăm informații despre infecții și disfuncții, de asemenea pot fi depistate structurile străine, precum bacteriile, virusurile, paraziții sau noxele din mediu; pot fi obținute informații cu privire la stări deficitare, procese patologice, distribuția hormonilor, reacția sistemului nervos vegetativ, modurile de funcționare a sistemului imunitar, fluxul de energie și multe altele. În cazul virozelor gripale, în funcție de complexitatea lor, pot fi afectate un șir de organe importante, energia este scăzută și sistemul imunitar este slăbit, dar prin terapiile biofizice eliminăm virusul, apoi le readucem la starea inițială și întărim sistemul imunitar în paralel.

 

După partea cea mai importantă – diagnosticarea corectă și completă a pacientului, în funcție de rezultate, medicul creează un plan de tratament personalizat alcătuit din:

– o perioadă de minim 21 de zile de excludere a alimentelor la care există intoleranță deoarece și acestea suprimă sistemul imunitar, nu doar viroza ;

– o rețetă cu medicamente/suplimente alimentare unde este cazul, în funcție de starea pacientului;

– o serie de aproximativ 3-6 terapii, numărul depinde în funcție de starea pacientului și evoluția bolii;

– testări intermediare pentru a evalua schimbările ce au avut loc după dietă și primele terapii, timp în care medicul face modificările necesare a următoarelor terapii;

– testare finală după ce am respectat tot planul făcut de specialist, unde acesta ne spune când să revenim la un control preventiv.

 

Dacă se va respecta strict planul de tratament cu toți pașii semnalați de medic, vom scăpa de virusuri, iar starea de sănătate se va îmbunătăți vizibil încă de la primele 3 terapii + dietă. În cazul virusurilor gripale mai rezistente, procesul va dura mai mult însă rezultatul este unul de vindecare în ambele cazuri. Totul depinde de pacient, de cât de obedient este în respectarea planului de tratament. Metoda de diagnosticare și tratament Transilvania Healing Centre este folosită de peste 30 ani cu succes în tratarea unei game variate de afecțiuni, inclusiv pentru virozele gripale pe care le întâlnim la tot pasul.

 

CARE SUNT AVANTAJELE?

  1. Eliminarea cauzele problemelor, nu doar tratarea simptomelor
  2. Înțelegerea profundă a diagnosticului
  3. Scanarea completă a întregului organism în mai puțin de 2 ore
  4. Non-invaziv
  5. Potrivit pentru copii, inclusiv sugari
  6. Terapiile nu sunt dureroase

 

Gripa de sezon este o boală infecțioasă care prezintă simptome respiratorii. Este cauzată de virusul gripal și este transmisă cu ușurință, în principal prin căile respiratorii și de contact și prin răspândirea indirectă prin atingere, țesuturi, etc.

Gripa sezonieră provoacă 4-50 milioane de cazuri simptomatice în UE / SEE în fiecare an, iar 15,000 – 70,000 de cetățeni europeni mor în fiecare an din cauzele asociate gripei. În ciuda duratei scurte a bolii, povara anuală a gripei este una destul de substanțială. În Europa, gripa sezonieră apare în general prin epidemii în perioada noiembrie – aprilie a fiecărui an, iar în emisfera sudică, în iunie – octombrie.

O serie de alte virusuri și bacterii provoacă simptome similare, astfel încât o mare parte din boala asemănătoare gripei nu este cauzată de fapt de gripă. La intervale neregulate există pandemii gripale.

 

 

Agentul patogen

Virusurile gripei sunt virusuri ARN din familia Orthomyxoviridae și au o distribuție la nivel mondial. Acestea sunt de obicei clasificate în trei tipuri: A, B și C, în funcție de diferențele de proprietăți antigenice și biologice.

Virusurile gripale A sunt împărțite în subtipuri. Subtipurile sunt determinate de două glicoproteine ​​de pe suprafața virusului, hemagglutinina (HA) (H1 – H18) și neuraminidaza (NA) (N1 – N11). Anticorpii împotriva acestor glicoproteine ​​sunt asociate cu imunitatea împotriva gripei.

Virusurile de tip B provoacă o boală ceva mai puțin severă și mai puține complicații decât unele virusuri de tip A.

Virusurile de tip C provoacă unele boli umane, dar doar relativ puține focare.

Virusurile de tip A și B sunt tipurile de virus predominante care provoacă îmbolnăvire.

 

Caracteristici clinice:

  • Boala gripală sezonieră necomplicată
  • Boala gripală sezonieră necomplicată prezintă un debut rapid al următoarei combinații de simptome sistemice și respiratorii:
  • febră sau febrilitate;
  • durere de cap;
  • dureri musculare;
  • sentimentul general de rău;
  • nasul înfundat
  • durere de gât;
  • tuse neproductivă.

De asemenea, copiii pot prezenta simptome gastro-intestinale, cum ar fi vărsături sau diaree, în afară de febră și simptome respiratorii.

Nu toate persoanele infectate prezintă toate simptomele. În timpul unui sezon tipic de gripă, s-a estimat că aproximativ 75% din infecțiile cu gripă sezonieră sunt asimptomatice. În cazuri adulte complicate, simptomele sistemice durează de obicei câteva zile. Durerea în gât și nasul curgător poate dura mai mult. Tusea, oboseala și starea de rău pot dura câteva săptămâni.

 

Gripa severa

În unele cazuri, boala devine mai severă din cauza infecției cu virusul gripal sau a unei infecții secundare, de obicei bacteriene, de ex. de Streptococcus pneumoniae sau Staphylococcus aureus. Acest lucru se manifestă cel mai frecvent în pneumonie. Boala severă poate include, de asemenea, miocardită sau encefalită, care poate fi fatală. Cu toate acestea, destul de des infecția inițială cu gripă nu este recunoscută și decesul nu este clasificat ca fiind datorat gripei.

Vârstnicii au, în medie, un risc mai mare de a dezvolta complicații severe, cum ar fi pneumonia. Ei au frecvent boli care stau la baza rezistenței lor la infecție, iar răspunsul lor imunitar poate fi, de asemenea, mai puțin eficient. Cei mici prezintă un risc crescut de a fi infectați, deoarece nu au dezvoltat imunitate la virus. În afară de riscul crescut legat de vârstă, riscul de complicații este crescut pentru persoanele de orice vârstă cu afecțiuni medicale cronice speciale precum :

  • boli metabolice (de exemplu diabet);
  • afecțiuni pulmonare cronice (de exemplu, bronșită cronică);
  • boli cardiovasculare (de exemplu, boala coronariană);
  • boala hepatică;
  • afecțiuni hematologice;
  • obezitate morbidă (indicele masei corporale> 40);
  • afecțiuni genetice;
  • boli renale cronice (de exemplu, insuficiență renală cronică);
  • afecțiuni neurologice cronice și handicap fizic (de exemplu, paralizie cerebrală); și
  • afecțiuni și tratamente care suprimă funcția imunitară (de exemplu chimioterapia)

 

Răspândire

Gripa se răspândește cu precădere prin picăturile și căile de contact atunci când oamenii tușesc și se strecoară și prin răspândire indirectă prin secreții respiratorii pe mâini, țesuturi, etc. Există, de asemenea, unele dovezi că aerosolii infecțioși pot juca un rol în transmiterea gripei. În medie, o persoană infecțioasă va infecta mai puțin de două persoane care nu sunt imune. Cu toate acestea, imunitatea la virusuri și vaccinuri antigripale se scade în timp și o mare parte a populației este susceptibilă în fiecare sezon.

Timpul de incubație pentru gripa sezonieră este în medie de două zile, dar variază de la una la patru zile. În majoritatea cazurilor, virusul se găsește la epruvete de la nas și gât, cu o zi înainte de debutul simptomului până la patru până la cinci zile de la debut. Cu toate acestea, nivelul de vărsare a virusului înainte de începerea simptomelor este mai mic decât pentru câteva zile după. Vărsarea virală continuă o perioadă ceva mai lungă la copiii mici, vârstnici și la cei care au slăbit sistemul imunitar, comparativ cu adulții. Mai mult decât atât, unele persoane se infectează, vărsă virus, dar sunt cazuri subclinice sau asimptomatice – rolul lor în transmitere nu este determinat în mod concludent.

În general, este greu de controlat gripa sezonieră. Unele dintre principalele motive care stau la baza acestui fapt sunt: ​​eficacitatea imperfectă a vaccinului, cazurile de gripă nu solicită întotdeauna asistență medicală și utilizarea întârziată și rară a tratamentului antiviral.

 

Dacă te lupți des cu viroze, cel mai probabil sistemul imunitar nu mai face față sau nu este pregătit suficient pentru a le combate. Punctul de interes al organismului pe care Transilvania Healing Centre îl are în prim plan, este sistemul imunitar. Atât pentru prevenție, cât și în cazul în care deja suferiți de anumite afecțiuni, el este cel care ar trebui să aibă o importanță majoră. Indiferent de gravitatea gripei, diagnosticarea corectă, planul medicului specialist și aparatura de ultimă generație folosită pentru terapie va lupta cu succes împotriva virusurilor, dar va și întări treptat sistemul imunitar pentru a reduce șansele ca aceștia să revină. Programează-te acum!

 

Leave a comment