Alergia oculară este o reacție inflamatorie a suprafeței ochiului la anumite particule din mediu. Este des întâlnită și afectează oameni de toate vârstele. Inflamarea poate fi asimptomatică sau poate provoca simptome dramatice, iar în cazuri grave, chiar pierderea vederii.
Simptomele alergiei oculare
- Roșeață;
- Sensibilitate la lumină;
- Arsură la nivelul ochilor;
- Inflamarea pleoapelor;
- Scăderea vederii;
- Strănut sau nas înfundat.
Tipuri de alergii
Conjunctivita alergică perenă prezintă o reacție inflamatorie și persistă tot timpul anului.
Conjunctivita papilară gigantă (GPC) apare în cazul celor care poartă lentile și rezultatul particulelor care aderă la lentilele de contact. Acestea determină acumularea unor movile mari de celule inflamatorii sub suprafața pleoapelor interioare.
Keratoconjunctivita vernală (VKC) este o formă severă care cauzează adesea secreții mucoase groase, stricte, roșeață și mâncărime. Poate provoca orbirea.
Keratoconjunctivita atopică (AKC) prezintă simptome alergice pronunțate și este asociată cu alergia sistemică și atopia. Se poate ajunge la orbire.
Expunerea persoanelor sensibile la alergeni, cum ar fi polenul, țesutul sau părul animalelor de companie poate permite acestor particule să se lege cu receptorii speciali de anticorpi care apoi declanșează o cascadă de evenimente inflamatorii. Acestea implică eliberarea de histamină și activarea celulelor inflamatorii numite mastocite sau eozinofile.
Celulele inflamatorii pot propaga și mai mult răspunsul, iar în alergii oculare severe, precum VKC sau AKC, pot elibera enzime care afectează corneea, ducând la creșterea de noi vase de sânge, cicatrici și pierderea permanentă a vederii.
Ce alte afecțiuni medicale sunt asociate cu alergia oculară?
Alergia oculară poate apărea de la sine, dar în general apare în combinație cu rinita sau sinuzita alergică. Deseori, cei care suferă de alergie, pot să aibă alte boli sistemice, cum ar fi eczema sau astmul, în special în Keratoconjunctivita.
Cum este diagnosticată alergia oculară la Transilvania Healing Centre?
Prin intermediul evaluării bioelectromagnetice inițiale se poate identifica în cel mai scurt timp alergia oculară (conjunctivita). După ce finalizarea diagnosticării întregului corp, specialistul se orientează în funcție de toate afecțiunile și face un plan de tratament personalizat și unic pentru pacient. Planul urmărește pașii de mai jos:
1) Aproximativ 5 terapii Vitalfeld, numărul variază în funcție de diagnosticul pacientului. Prima terapie Vitalfeld care se recomandă de obicei imediat după evaluarea bioelectromagnetică, se face pentru a se reduce concentrația micro-organismelor și a toxinelor. Pe durata tratamentului se măsoară concentrația microorganismelor și se urmărește creșterea diluțiilor CH20, CH 300 etc, realizându-se prin testări intermediare pentru a stabili exact câte terapii Vitalfeld sau Global Diagnostic mai trebuie recomandate.
2) Urmează o perioadă de excludere, de minim 21 de zile, în care se poate recomanda un tratament atât din medicina alopată, cât și naturistă. În acest timp se urmează un program nutrițional personalizat, adaptat în funcție de diagnosticul fiecărei persoane.
Se exclud alimentele la care s-au găsit alergii și intoleranțe și se evită și ceilalți factori alergeni depistați (substanțe, chimice, păr de animale, polenuri, etc). Perioada de excludere cuprinde 21 de zile + zilele de terapie, până la testul final. Perioada de excludere începe odată cu începerea tratamentului alopat.
3) După perioada de minim 21 de zile de excludere a alergenilor se recomandă un test bioelectromagnetic, în care se evaluează modificările din organism, obținute în urma tratamentului (se urmăresc simptomele și se refac măsurătorile concentrațiilor micro – organismelor).
4) Pentru pacienții cu alergii și intoleranțe alimentare, după perioada de excludere, efectuarea tratamentelor indicate și după testul bioelectromagnetic final, urmează dieta de reintroducere, care presupune reintroducerea la un interval de 3 – 4 zile, pe rând, a câte unui aliment exclus în perioada anterioară (dintre cele identificate cu intoleranțe), crescându-se cantitatea gradual.
5) În cazul unei încărcări virale importante (intoxicații acute), este posibil ca specialiștii noștri să recomande și alte tipuri de terapii și mai multe testări intermediare.
6) O testare finală, la sfârșitul tratamentului (efectuat la o zi după ultima terapie Vitalfeld).
7) O testare de control, după 4 – 8 săptămâni de la finalizarea tratamentului, pentru a se observa modificările survenite în urma reorganizării organismului și ca urmare a reintroducerii alimentelor la care au existat alergii și intoleranțe alimentare.
Vă așteptăm la Transilvania Healing Centre în vederea efectuării evaluării biofizice inițiale, pentru a depista această alergie și a întocmi un plan de tratament specific.