loader image
Skip links

Alergia la polenuri

În limba greacă, „alergia” înseamnă o reacție diferită reprezintă un grup de afecțiuni caracterizate printr-o reacție exagerata a organismului la unul sau mai mulți factori stresori ( praf, polenuri, mucegai, alimente), reacție ce implica sistemul imunitar. Primele descrieri ale simptomelor specifice alergiilor au fost descoperite în papirusuri cu o vechime de 3500 ani din Egipt. Dacă până de curând alergiile au fost considerate ca fiind pe primul loc clasamentul bolilor cronice ale copilăriei, în ultimii ani se descriu numeroase cazuri de alergii debutate în perioada de adult.

Cauzele alergiilor

Și totuși, care este cauza incidenței crescute a alergiilor la copii și apariției la Adulți? Răspunsul pare simplu – reactivitatea anormala a sistemului imunitar. Dar care sunt cauzele pentru aceasta reactivitate? Lămurind acest aspect e posibil să avem ca obiectiv nu doar tratarea simptomelor alergiilor ci vindecarea lor, prin înlăturarea acestor cauze și stabilizarea capacității de apărare a organismului .

La nivel biochimic, o serie de studii certifică legătura între apariția și cronicizarea alergiilor și inflamația cronică, reacție a organismului dată de prezența unor infecții (virusuri, bacterii, micoze) sau a unor substanțe percepute ca fiind toxice (insecticide, aditivi alimentari) dar și de prezenta stresului excesiv. Și psihoneuroimunologia realizează o serie de conexiuni între reactivitatea corpului, răspunsul la stres și funcții neuroendocrine.

Practic, aceste alergii chiar dacă necesită prezența agentului declanșator (alergenului) inițial nu apar în condițiile unui sistem imunitar integru, cu o reactivitate normală. În aceste condiții, soluția constă în identificarea și îndepărtarea factorilor cauzatori ( agenți patogeni, intoxicații, disfuncții ale organismului) în paralel cu lipsa de expunere la alergenul respectiv.

Cum te putem noi ajuta?

În abordarea medicinii biofizice din cadrul clinicii noastre avem posibilitatea de a clarifica toate aceste aspecte – factori cauzatori, boli asociate, dar și de clarificarea tuturor alergiilor și intolerantelor alimentare precum și a mecanismelor de producere (dacă sunt implicate imunglobulinele de tip E, G sau A) . După o perioada de trei săptămâni în care se îndepărtează sau diminuează factorii cauzatori și se realizează lipsa de expunere la alergeni, tratamentele în cadrul clinicii vizează tocmai ștergerea frecvențelor alergiilor respective.

Datorită lipsei polenurilor, iarna este perioada ideală pentru a tratata alergia la polenuri – cu șanse maxime de reușită după prima parte a protocolului de tratament. Acum că ați aflat care sunt cauzele alergiilor, vă așteptăm cu drag să vă dați o șansă în anul cel nou – șansa de a vă vindeca complet de alergii.

Pentru mai multe informații ia legătura cu noi chiar acum.

alergia la polenuri/em>

Alergii și intoleranțe, Alergii, Alergii și intoleranțe, tratament Alergii și intoleranțe, tratament alergie, tratament intolerante, alergia la polenuri

Alergii și intoleranțe/em>

Pentru mai multe informații, accesează pagina de servicii sau ia legătura cu noi chiar acum.

Leave a comment