Cancerul pulmonar rămâne una dintre cele mai frecvente cauze de deces din întreaga lume, în ciuda progreselor continue în ceea ce privește depistarea acestuia, precum și a tratamentelor oncologice chirurgicale, medicale și radiologice. Adenocarcinomul este cel mai frecvent subtip histologic de cancer pulmonar primar și a fost recent reorganizat într-un spectru care variază de la leziuni preinvazive până la adenocarcinom invaziv. Înțelegerea patologiei, diagnosticului și managementului spectrului adenocarcinomului pulmonar este mai importantă ca niciodată.
Ce este adenocarcinomul?
Adenocarcinomul este o tumoră epitelială malignă, dezvoltată din structurile glandulare care alcătuiesc cele mai multe organe interne. Majoritatea tipurilor de cancer mamar, pancreatic, pulmonar, de colon si de prostate sunt adenocarcinoame.
Principalele cauze
Cauzele adenocarcinomului nu sunt pe deplin înțelese, așa cum se întâmplă cu orice alt tip de cancer. Adenocarcinomul este echivalentul malign (cancerigen) al adenomului, forma benignă a tumorilor epiteliale. Distincția dintre cele două se poate face prin efectuarea biopsiei.
Exista câțiva factori de risc asociați cu dezvoltarea adenocarcinoamelor, aceștia variind în funcție de localizarea tumorii. Pentru adenocarcinomul de la nivelul colonului, de pildă, factorii favorizanți sunt:
– vârsta;
– afecțiuni ale colonului sau rectului suferite în trecut;
– instalarea polipilor colonici;
– afecțiuni inflamatorii intestinale;
– predispozitie genetică;
– obiceiuri nesanatoase
– consum de alcool;
– fumat;
– diabet.
Nodulii care se instalează la nivelul țesuturilor organice, definiți că ”excrescențe anormale de celule”, pot deveni cancerigeni în timp, de aceea sunt considerați o cauza posibilă a adenocarcinoamelor. În centrul dezvoltării unui adenocarcinom se află mutațiile genetice ale celulelor sănătoase. Fiecare celulă a corpului uman conține mii de gene care dictează comportamentul și răspunsul celular la interacțiunea cu mediul.
Mutațiile genelor din celulele glandulare epiteliale pot afecta acest proces important, favorizând proliferarea anormală a celulelor, înmultirea lor nelimitată și supraviețuirea celulară nefirească, toți aceștia fiind pașii dezvoltării cancerului.
Fumatul este un factor de risc important în instalarea tumorilor epiteliale maligne la nivelul plămânilor, acestea reprezentând cel mai frecvent tip de cancer pulmonar din lume. Fumul țigaretelor conține substanțe cancerigene și alte toxine care afectează celulele plămânilor. Expunerea la acești agenți mutageni conduce la sporirea mutațiilor genetice din celulele pulmonare, conducând în cele din urmă la dezvoltarea cancerului în numeroase cazuri. Riscul instalării adenocarcinomului din cauza fumatului crește direct proporțional cu numărul țigaretelor consumate și perioada de expunere la fumul toxic.
Principalele simptome
Simptomele tipice adenocarcinomului sunt :
- durerile abdominale
- pierderea în greutate
- slăbiciunea corporală generalizată și oboseala accentuată
Pe masură ce tumora crește în dimensiuni, poate să exercite presiune pe organul din proximitate sau să cauzeze obstrucție și perforații, însoțite de dureri intense, greață și vărsături. În unele cazuri, tumorile maligne epiteliale prezintă hemoragii, care ajung să produca diverse complicații în organism (anemie, tulburări de excreție, amețeli și stări de leșin).
Cum ne tratăm?
Clinica Transilvania Healing Centre are în prim plan detectarea cauzelor bolilor, realizarea de corelații între disfuncțiile organelor sau a sistemelor din corpul uman și aplicarea unui tratament cât mai eficient, adaptat necesităților fiecărui individ.
Metoda de diagnosticare, fiind punctul cel mai important de la care pornim, se face de către medicul specialist în doi pași:
– Diagnosticarea automată care durează 12 minute. În acest timp se efectuează aproximativ 50 de milioane de măsurători unice care sunt interpretate cu ajutorul computerului. În acest interval de timp, pacientul nu trebuie să se miște sau să vorbească. Avantajul constă în numărul mare de rezultate ale măsurătorii, lucru care permite tragerea unor concluzii cu privire la procesele de la nivel celular. Examinarea oferă o imagine exactă a stării de moment a corpului, iar informațiile obținute servesc drept bază pentru crearea programelor de terapie, care ulterior pot fi utilizate pentru echilibrarea energetică individuală a organismului.
– Diagnosticarea manuală efectuată de medicul specialist. Acesta analizează rezultatul de la prima testare (cea automată) pentru a avea în primă fază o imagine generală asupra ratei de funcționare a organelor/sistemelor din corp. Apoi testează individual din baza noastră de date (cea mai mare din Europa) virusuri, bacterii, microorganisme și intoleranțe alimentare. Practic, se verifică fiecare substanță digitalizată din sistemul nostru și raportul acesteia cu organismul pacientului. Astfel, la finalul evaluării vom avea o diagnosticare completă și individualizată.
Atât prin evaluarea bioelectromagnetică manuală, cât și prin cea automată putem afla informații despre infecții și disfuncții, pot fi depistate structurile străine, precum bacteriile, virusurile, paraziții sau noxele din mediu; pot fi obținute informații cu privire la stări deficitare, procese patologice, distribuția hormonilor, reacția sistemului nervos vegetativ, modurile de funcționare a sistemului imunitar, fluxul de energie și multe altele.
După partea cea mai importantă – diagnosticarea corectă și completă a pacientului, în funcție de rezultate, medicul creează un plan de tratament personalizat alcătuit din:
- o perioadă de minim 21 de zile de excludere a alimentelor la care există intoleranță;
- o rețetă cu medicamente/suplimente alimentare unde este cazul;
- o serie de minim 4-6 terapii, numărul fiind în funcție de starea pacientului și evoluția bolii;
- testări intermediare pentru a evalua schimbările ce au avut loc după dietă și primele terapii, timp în care medicul face modificările necesare a următoarelor terapii;
- testare finală după ce am respectat tot planul făcut de specialist.
Dacă se va respecta strict planul de tratament cu toți pașii semnalați de medic, starea de sănătate se va îmbunătăți vizibil încă de la primele 3 terapii + dietă. Metoda de diagnosticare și tratament Transilvania Healing Centre este folosită cu succes de peste 30 ani în tratarea unei game variate de afecțiuni.
CARE SUNT AVANTAJELE?
- Eliminarea cauzelor problemelor, nu doar tratarea simptomelor
- Înțelegerea profundă a diagnosticului
- Scanarea completă a întregului organism în mai puțin de 2 ore
- Non-invaziv
- Potrivit pentru copii, inclusiv sugari
- Terapiile nu sunt dureroase
Programează-te acum pentru o evaluare bioelectromagnetică inițială și ai grijă de sănătatea ta! Transilvania Healing Centre îți oferă cei mai buni medici specialiști și aparate moderne din sfera medicinei viitorului, medicina bioelectromagnetică.
Adenocarcinom